Corona

Afspraken & maatregelen

Vooraf

Regels zijn minder effectief als je geen verantwoordelijkheid voelt voor een ander, dus wees je bewust van de gevolgen voor anderen als jij maatregelen te weinig serieus neemt. Daar begint alles mee. Neem de standaard maatregelen nog steeds in acht, zoals je die ook op rijksoverheid.nl kunt vinden. Daarnaast hieronder het protocol dat geldt als je een rijles hebt.

Blijf thuis

Bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid of verhoging in lichaamstemperatuur. Blijf ook thuis als 1 van je huisgenoten dit heeft. Ziek uit & als je 24 uur geen klachten hebt, dan kun je weer lessen (ook in het geval 1 van je huisgenoten deze symptomen had). Doe HIER een gezondheidscheck!

Voor je rijles

Doe elke keer de gezondheidscheck voor je gaat lessen. Vlak voordat je naar de lesauto gaat, was je handen 20 seconden met water & zeep en droog ze goed af of gebruik desinfecterende gel.

Neem altijd papieren zakdoekjes mee.

Tijdens je rijles

We schudden geen handen.

De lesauto wordt tijdens de rijles op de gebruikelijke wijze geventileerd.

Maatregelen 06-11-2021

Het dragen van een mondkapje is bij contactberoepen, dus ook bij rijlessen, voorlopig even weer vereist.

Gebruik van mondkapjes

De leerling of proeflesser zorgen zelf voor het mondkapje. Gebruik een nieuw of ongebruikt mondkapje. Pak ze alleen beet bij de koordjes. Bij katoenen mondkapjes: gebruik een schone, nog niet eerder gebruikt mondkapje. Wassen op 60 graden of leg in gekookt water met zeep een aantal minuten. Bij je tussentijdse toets of examen moet je een mondkapje dragen, het CBR zorgt hiervoor.

Tot slot

Bedenk dat het wassen van handen & afnemen van oppervlakken uiteindelijk bedoeld is om anderen niet te besmetten als zij na het aanraken van oppervlakken weer in ogen wrijven, in de neus komen met vingers of aan de mond. Zit dus vooral niet aan ogen, neus & mond. Net zo belangrijk.

Mocht je moeten hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog.

Heb je vragen over deze maatregelen, stuur een bericht, bel, whatsapp of mail gerust.