top of page
CX-30 Zijkant.jpg

Rijlessen algemeen & TIPS

Rijlessen duren 1,5 uur. Je kunt minimaal 1 x per week lessen. Wanneer er tijd overblijft in de weekagenda, kun je extra lessen inplannen.

 

Voor communicatie over algemene zaken en over de webagenda & het plannen van rijlessen word je toegevoegd aan 2 groepsapps. Wil je dit niet, dan moet je dat bij start van je rijlessen zelf even aangeven.

Zorg dat je tijdens je rijlessen een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.

 

TIPS
Neem een zonnebril mee tijdens je rijles als de zon schijnt.

Rijlessen tezamen zijn eigenlijk een rijcursus. Zie het volgen van deze cursus niet als iets wat je er ook nog even bij doet, maar net zoveel aandacht aan besteedt als bijvoorbeeld school of sport.

Zorg dat je uitgerust bent, dus voor concentratie en plan rijlessen niet te dicht op andere afspraken, zodat je er je volle aandacht aan kan geven. Anders ga je minder snel vooruit.

Veilig willen leren autorijden in het huidige drukke verkeer en daarvoor skills willen ontwikkelen is niet hetzelfde als het behalen van je rijbewijs. Het behalen van je rijbewijs is een noodzakelijke reeks inspanningen plegen om straks zelfstandig een auto te mogen besturen. Veilig leren autorijden in het huidige drukke verkeer is het willen ontwikkelen van vaardigheden om ten dienste van anderen in het verkeer te rijden. Bijzonder genoeg neem je dus geen lessen voor jezelf, maar eigenlijk voor anderen die ook deelnemen aan het verkeer.

Machtigen

Voordat je je rijlessen kan inplannen moet je eerst mijn rijschool machtigen bij het CBR om voor jou een tussentijdse toets & een examen te kunnen aanvragen. Op de site van het CBR kun je vinden hoe dat gaat.

Het inplannen van je rijlessen

Je ontvangt bij start van je lessen een mail om je aan te melden voor de webagenda. Als je toestemming hebt ontvangen, maak je een login & wachtwoord aan en kun je je lessen gaan inplannen. Instructies hiervoor staan in dezelfde mail.

Gezondheidsverklaring

Voordat je je rijlessen kan inplannen moet je ook eerst een gezondheidsverklaring op de website van het CBR invullen en betalen. Uit deze verklaring blijkt na invulling automatisch of er beperkingen in je lichamelijke & geestelijke gezondheid zijn om je rijbewijs te kunnen gaan behalen. Op de website van het CBR staat duidelijk uitgelegd hoe dat gaat.

Privacyverklaring

Tot slot ontvang je in deze startmail i.v.m. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) het verzoek een toestemmingsverklaring in te vullen om je basisgegevens te mogen gebruiken voor o.a. het aanvragen van een tussentijdse toets & examen. Zie ook het Privacy statement.

bottom of page